subota, 26. studenoga 2011.

Google oglašavanje u Hrvatskoj


Oglašavanje putem google-a u Hrvatskoj!


Oglašavanje preko google-a je vrlo sofisticirani način oglašavanja internetom. Kada postavljate google kampanju bitno je odrediti sami cilj i svrhu kampanje, u spurotom se može puno izgubiti na neutralno oglašavanje guranjem skupih kampanja koje donose jako malo rezultata.

Ali to ne mora nužno biti tako. Bez obzira što se Google oglašavanje smatra jednim od daleko najlakših marketing strategija za savladavanje, ako dobro proučite sistem rada Google-a, zasigurno ćete biti u stanju i uspostaviti uspješne kampanje po najmanjoj mogućoj cijeni. Teoretski znanje za upravljanje marektinškim kampanjama na google oglasnom sučelju se sastoji od knjige od oko 100-tinjak stranica. Ono što je bitno prilikom samog oglašavanje jest vaše iskustvo u izradi i vođenju, a za isto je potrebno puno vremena i iskustva koj se steće se vremenom.


Dali je oglašavanje putem google učinkovit način oglašavanja?

Google oglašavanje jest jedan od najučinkivitijih načina oglašavanja putem interneta u svijetu. Njihov sustav je toliko napredan da svakim danom nekoliko stotina ljudi radi samo na administraciji i održavanju oglasno sustava. Efikasne kampanje mogu provoditi samo tvrtke koji su proveli minimalno stotinjak marketinških kampanja i koji znaju što rade.

Ono što je još zanimljivo kod google oglašavanja jest što je jedinstven po načinu funkcioniranja, puno faktora utječe na sami ishod vaše kampanje. Na cijenu klika možete utjecati na tolikoj mjeri da je moguće da vas oglašavanje izađe vrlo povoljno.


Koliko zapravo košta oglašavanje na google-u.

Oglašavanje na google je trenutno u Hrvatskoj vrlo povoljan način oglašavanja, kada uspredimo naše cijene sa cjenama susjednih država uočljivo je da je oglašavanje na internetu u Hrvatskoj još vrlo povoljno. Naime, situacija se mijenja i kod nas, sve više tvrtki se odlučuje također oglašavati na internetu, time postaje veća konkurencija i cijene počinju rasti. Trenuto za oglašavanje na google mreži možete proći za nekih 0,50 do 2,00 kune po kliku, za oglašavanje na gogole tražilci za vama bitnu ključnu riječ, može se desiti da će te platiti i do nekoliko kuna za klik.

Oni koji se planiraju oglašavati putem interneta, imaju sada najbolju priliku da to učine, jer svakim danom sve više velikih tvrtki također razmišlja o istome, a oni sa svojim velikim marketinškim budžetima jednostavno izguraju male tvrtke sa oglasnih prostora.

Nema komentara:

Objavi komentar